Film : Bloed, Zweet en Tranen (2015)

Ik heb gisteren de film Bloed, Zweet en Tranen (2015) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Martijn Fischer als André Hazes, Hadewych Minis als Rachel Hazes, Fedja van Huêt als Tim Griek, Matheu Hinzen als André Hazes – 8 year, Raymond Thiry als Joop Hazes, Marcel Hensema als Johnny Kraaijkamp, Eric Corton als Karel, Sander Huisman als Presentator, Reyer Krikke als Medewerker EMI, Brian Lighthart als Danny de Sound Engineer, Bert Luppes als Cees Baas, Dirk Marks als Usher, Hanna Obbeek als Dochter Tim Griek, Ellen Parren als Sarith Hazi en Loek Peters als Robert de Waal.

André Hazes (Martijn Fischer) is acht jaar oud (Matheu Hinzen) als Johnny Kraaijkamp (Marcel Hensema) hem ontdekt op de Albert Cuypmarkt: een ster is geboren. De film handelt over drie cruciale fases in Hazes zijn leven: zijn jeugd in de jaren 60, de jaren 80 en zijn doorbraak en zijn laatste levensjaar.
FilmTotaal.nl

Film : Bloed, Zweet & Tranen (2015)

Film : Bloed, Zweet & Tranen (2015)

Ik vind dit een hele goede film, juist omdat de drie bovengenoemde verhaallijnen zeer goed door elkaar heen gevlecht worden en je op die manier een goed inzicht krijgt in het leven van André Hazes. Over hoe hij in zijn jeugd heel veel te verduren heeft van het gedrag van zijn vader, maar ook hoe zijn talent ontdekt is. Het stuk over zijn echte doorbraak in de jaren 80 vind ik ook heel goed weergegeven, want je ziet echt hoe de persoon Hazes zich ook, soms wat negatief, ontwikkelt. Van het stuk over zijn laatste levensjaar kreeg ik af en toe best wel kippenvel omdat je Hazes echt zie vechten met lichamelijke mankementen en de problemen die daar uit voort komen.

Voor liefhebbers van het levenslied en André Hazes is deze film echt aan te raden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...