Film : Eiffel (2021)

Gisteren heb ik de film Eiffel (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Roman Duris als Gustave Eiffel, Emma Mackey als Adrienne Bourgès, Pierre Deladonchamps als Antoine de Restac, Armande Boulanger als Claire Eiffel, Bruno Raffaelli als M. Bourgès, Alexandre Steiger als Jean Compagnon, Andranic Manet als Adolphe Salles, Philippe Hérisson als Édouard Lockroy, Stéphane Boucher als Pauwels, Jérémy Lopez als Maurice Koechlin, Damien Zanoly als Émile Nouguier, Sophie Fougère als Mme Bourgès, Joseph Rezwin als R. Milligan McLane, Jérémie Petrus als Edmond en Hervé Masquelier als Un banquier.

In de negentiende eeuw is de ingenieur Gustave Eiffel (Roman Duris) volop bezig met de wereldtentoonstelling die in 1889 in Parijs zal worden gehouden. Na een succesvolle samenwerking met Frédéric Auguste Bartholdi voor het Vrijheidsbeeld gaat hij nu op zoek naar inspiratie voor de bouw van een monument op het Franse vasteland. Intussen loopt hij opnieuw Adrienne (Emma Mackey) tegen het lijf, een mysterieuze vrouw uit zijn verleden. Ze gaan een passionele relatie aan.
FilmTotaal.nl

Film : Eiffel (2021)

Film : Eiffel (2021)

Ik vond dit een goede film. Het verhaal was heel erg goed bedacht en werd heel erg goed uitgewerkt. Middels een aantal aparte verhaallijnen zie je niet alleen hoe Gustave Eiffel de grote ingenieur wordt die hij is geworden, maar zie je ook het verhaal van zijn grote liefde en bovenop alles zie je ook nog eens het ontstaan en het bouwen van de Eiffeltoren. Volop goed gekozen locaties, goede muziek, goede special effects en goede acteurs en actrices.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...