Film : Rose (2022)

Vandaag heb ik de film Rose (2022) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Sofie Gråbøl als Inger, Lena Marie Christensen als Ellen, Anders W. Berthelsen als Vagn, Søren Malling als Andreas, Luca Reichardt Ben Coker als Christian, Peter Gantzler als Bus-Ole, Christiane Gjellerup Koch als Margit, Karen-Lise Mynster als Gudrun, Illyès Salah als Nadir, Jean-Pierre Lorit als Jacques, Yale Arden Oplev als Espen, Kathrine Jacobsen als Ulla, Tine Roland Grauengaard als Birgit, Sammy Andersen als Læge en Garance Chansigaud als Sygeplejerske.

In de herfst van 1997 nemen Ellen (Lena Marie Christensen) en haar man Vagn (Anders W. Berthelsen) Inger (Sofie Gråbøl) mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden …
FilmTotaal.nl

Film : Rose (2022)

Film : Rose (2022)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt heel erg goed uitgewerkt middels heel goed gekozen locaties, goede muziek en echt hele goede acteurs en actrices.

Sofie Gråbøl zet een heel erg geloofwaardige Inger neer en als ik mij dan bedenk dat ze ook Sarah Lund speelde in de serie The Killing en Hanne speelde in de serie Flickering Lights, dan kan ik alleen maar constateren dat Sofie Gråbøl echt heel erg goede actrice is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...