Film : Elle (2016)

Gisteren heb ik de film Elle (2016) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Isabelle Huppert als Michèle, Laurent Lafitte als Patrick, Anne Consigny als Anna, Charles Berling als Richard, Virginie Efira als Rebecca, Judith Magre als Irène, Christian Berkel als Robert, Jonas Bloquet als Vincent, Alice Isaaz als Josie, Vimala Pons als Hélène, Raphaël Lenglet als Ralf, Arthur Mazet als Kevin, Lucas Prisor als Kurt, Hugo Conzelmann als Philipp Kwan en Stéphane Bak als Omar.

Elle vertelt het verhaal van de meedogenloze zakenvrouw Michèle (Isabelle Huppert). Zij is de eigenaar van een succesvol spellenbedrijf. Michèle komt op een dag thuis en daar wacht een onaangename verrassing. Een onbekende man verkracht haar, waarop ze besluit wraak te nemen. Dat verandert al snel in een spel dat op elk moment onbeheersbaar kan worden.
FilmTotaal.nl

Film : Elle (2016)

Film : Elle (2016)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal wordt soepel en snel verteld, ook al is het op sommige punten wel erg rauw, maar ik had niet anders verwacht van Paul Verhoeven. De muziek is enorm goed gekozen bij de verschillende scene’s en uiteraard zijn de diverse locaties ook erg goed gekozen.

Het onderwerp van de film ‘Verkrachting’ is sinds #MeToo wel hot, maar het wordt met zorg verteld. Nergens zie je meer dan je hoeft te zien, maar je krijgt wel de kriebels van de brute verkrachting waar de film mee begint.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...