Film : Rams (2015)

Ik heb gisteren de film Rams (Hrútar) (2015) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Sigurður Sigurjónsson als Gummi, Theodór Júlíusson als Kiddi, Charlotte Bøving als Katrin, Jón Benónýsson als Runólfur, Gunnar Jónsson als Grímur, Sveinn Ólafur Gunnarsson als Bjarni, Þorleifur Einarsson als Sindri, Ingrid Jónsdóttir als Eygló, Jörundur Ragnarsson als Villi, Viktor Már Bjarnason als Finnur, Ólafur Ólafsson als Tóti, Jenný Lára Arnórsdóttir als Þórey, Guðrún Sveinbjörnsdóttir als Hildur, Sigurlína Tryggvadóttir als Sigurlína en Þorsteinn Gunnar Bjarnason als Beggi Lögga.

Op IJsland zou je buur je beste vriend moeten zijn, maar de naast elkaar wonen broers Gummi (Sigurður Sigurjónsson) en Kiddi (Theodór Júlíusson) hebben al veertig jaar niet met elkaar gesproken. Wat er precies tussen de broeders is voorgevallen wordt aanvankelijk niet uit de doeken gedaan. Gezien de koppigheid en halsstarrigheid van de twee zal het ongetwijfeld iets onbenulligs zijn. De vete tussen het tweetal krijgt nieuwe voeding als ze het tegen elkaar opnemen bij een wedstrijd waarbij de ram van Kiddi met een half punt verschil wint omdat hij zulke sterke rugspieren heeft. Gummi zint op wraak en brengt het gerucht de wereld in dat de kudde van zijn broer scrapie heeft, een veeziekte verwant aan BSE. De lokale autoriteiten gaan op onderzoek uit en de gemeenschap treft een ongekend drama als de aandoening ook daadwerkelijk wordt vastgesteld. Alle schapen in de wijde omgeving moeten geruimd worden. Deze dramatische wending zou de twee haatdragende broers wel eens dichter tot elkaar kunnen brengen.
FilmTotaal.nl

Film : Rams (2015)

Film : Rams (2015)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is zeer pakkend, maar vooral de locaties – echte plaatsen in IJSland – zijn zeer goed gekozen.

In eerste instantie krullen je tenen als de twee broers compleet langs elkaar leven, maar je hart smelt bijna als aan het einde van de film de twee broers toch weer bij elkaar komen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...