Film : Encore (2022)

Gisteren heb ik de film Encore (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Marion Barbeau als Élise Gautier, Hofesch Shechter als Hofesh, Denis Podalydès als Henry Gautier, Muriel Robin als Josiane, Pio Marmaï als Loïc, François Civil als Yann, Souheila Yacoub als Sabrina, Mehdi Baki als Mehdi, Alexia Giordano als Anaïs, Marion Gautier de Charnacé als Adèle, Robinson Cassarino als Robinson, Marilou Aussilloux als Aria Gautier, Mathilde Warnier als Mélodie Gautier, Florence Clerc als Maître de ballet en Louis Lancien als Pianiste cours de danse.

De 26-jarige klassiek balletdanseres Élise Gautier (Marion Barbeau) heeft een grote toekomst voor zich totdat ze tijdens een optreden geblesseerd raakt. Noodgedwongen moet ze het dansen tot haar verleden rekenen en poogt ze een ander beroep aan te leren. Ze kan haar passie evenwel niet vergeten en bewandelt het pad van de hedendaagse dans.
FilmTotaal.nl

Film : Encore (2022)

Film : Encore (2022)

Ik vond dit een hele mooie film. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt. In het begin van de film krijg je een mooi inzicht in hoe het achter de schermen gaat bij een grote ballet voorstelling en de rest van de film laat eigenlijk zien hoe men bij moderne dans oefent en tot een voorstel komt. De vele dansscene’s zijn zeer mooi gefilmd en geven de film echt de body die deze moet hebben. Het is natuurlijk wel makkelijk dat ik, naast liefhebber van films, ook liefhebber van ballet, moderne dans en nog diverse andere danssoorten als hip hop ben. Ook wel bijzonder dat alle leden van het moderne dansgezelschap geen acteurs zijn, maar echte moderne dansers.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...