Film : Ender’s Game (2013)

Gisteren heb ik de film Ender’s Game (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Asa Butterfield als Ender Wiggin, Harrison Ford als Colonel Graff, Hailee Steinfeld als Petra Arkanian, Abigail Breslin als Valentine Wiggin, Ben Kingsley als Mazer Rackham, Viola Davis als Major Gwen Anderson, Aramis Knight als Bean, Suraj Partha als Alai, Moises Arias als Bonzo Madrid, Khylin Rhambo als Dink Meeker, Jimmy ‘Jax’ Pinchak als Peter Wiggin, Nonso Anozie als Sergeant Dap, Conor Carroll als Bernard, Caleb J. Thaggard als Stilson en Cameron Gaskins als Slattery (Leopard Army).

De film speelt zich af in de toekomst waarin de mensheid nauwelijks weet te overleven in de oorlog met de Formics, een buitenaards insectenras. In voorbereiding op een derde invasie heeft een internationale vloot een school opgebouwd om de meest getalenteerde kinderen op te leiden tot toekomstige commandanten. De hoofdpersoon, Ender Wiggin (Asa Butterfield), komt op zeer jonge leeftijd in een trainingscentrum terecht dat ook wel bekendstaat als ‘Battle School’. De leraren trainen door middel van oorlogstechnieken in combinatie met ontzettend moeilijke spellen waardoor het tactische genie bij Ender naar boven wordt gehaald.
FilmTotaal.nl

Ender's Game (2013)

Ender’s Game (2013)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is zeer goed geschreven en wordt echt fantastisch uitgebeeld. Vooral de special effects vind ik heel erg spectaculair.

Het is ook wel leuk dat er heel wat bekende acteurs en actrices in deze film meespelen. Zo is Harrison Ford bekend van zijn rollen als Han Solo in Star Wars: Episode IV – A New Hope, Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back en Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi, Indiana Jones in Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom, Indiana Jones and the Last Crusade en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull en Rick Deckard in Blade Runner. Zo is Ben Kingsley bekend van zijn rollen als Mahatma Gandhi in Ghandi en Itzhak Stern in Schindler’s List. Zo is Viola Davis bekend van haar rol als Aibileen Clark in The Help. Zo is Asa Butterfield bekend van zijn rol als Bruno in The Boy in the Striped Pyjamas.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...