Film : Fruitvale Station (2013)

Ik heb gisteren de film Fruitvale Station (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Michael B. Jordan als Oscar Grant, Melonie Diaz als Sophina, Octavia Spencer als Wanda, Kevin Durand als Officer Caruso, Chad Michael Murray als Officer Ingram, Ahna O’Reilly als Katie, Ariana Neal als Tatiana, Keenan Coogler als Cato, Trestin George als Brandon, Joey Oglesby als Cale, Michael James als Carlos, Marjorie Crump-Shears als Grandma Bonnie, Destiny Ekwueme als Chantay, Bianco Rodriguez III als Vanessa en Julian Keyes als Kris.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Oscar Grant (Michael B. Jordan), een 22-jarige inwoner van de Bay Area in San Francisco, die op 31 december 2008 wakker wordt en voelt dat er iets gaat gebeuren. Wat weet hij niet, maar hij grijpt de kans aan om zo veel mogelijk goede dingen te doen als hij kan: een betere zoon zijn voor zijn moeder (Octavia Spencer), wiens verjaardag op 31 december valt, een betere partner voor zijn vriendin Sophina (Melonie Diaz), tegen wie hij de laatste tijd niet helemaal eerlijk is geweest, en een betere vader zijn voor zijn vier jaar oude dochter (Ariana Neal). De dag neemt een dramatische wending als politieagenten hem in koelen bloede neerschieten op het metrostation van Fruitvale op 1 januari, een gebeurtenis die de Bay Area en de rest van Amerika diep raakte.
FilmTotaal.nl

Film : Fruitvale Station (2013)

Film : Fruitvale Station (2013)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is uiteraard heel erg triest, maar het wordt wel zeer goed neergezet met aan het begin echte camerabeelden en op het einde dezelfde scene, maar dan gefilmd.

Ik vraag mij na het zien van de hele film dan ook nog steeds af waarom de agent in kwestie in hemelsnaam met zijn pistool Oscar Grant neerschoot. Was hij zo erg opgefokt door nieuwjaarsnacht? Kwam het door het feit dat zij geroepen waren naar een vechtpartij in de metro? Hoe het ook zij, de gevolgen zijn gewoonweg verschrikkelijk en ik vraag mij dan ook af of zoiets ook in Nederland zou kunnen voorkomen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...