Film : Hacksaw Ridge (2016)

Maandag 1 Januari 2018 heb ik de film Hacksaw Ridge (2016) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Andrew Garfield als Desmond Doss, Richard Pyros als Teach, Jacob Warner als James Pinnick, Milo Gibson als Lucky Ford, Darcy Bryce als Young Desmond, Roman Guerriero als Young ‘Hal’ Doss, James Lugton als Hiker, Kasia Stelmach als Hiker’s Friend, Hugo Weaving als Tom Doss, Rachel Griffiths als Bertha Doss, Jarin Towney als Teenage Boy, Tim McGarry als Local Man, Tyler Coppin als Lynchburg Doctor, Teresa Palmer als Dorothy Schutte en Richard Platt als Flirting Hospital Soldier.

Het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss (in de film gespeeld door Andrew Garfield), een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico’s die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.
FilmTotaal.nl

Film : Hacksaw Ridge (2016)

Film : Hacksaw Ridge (2016)

Ik vind dit een hele goede film, niet alleen omdat de film gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, maar ook omdat het zo heel er goed gebracht wordt. Je leert de hoofdpersoon goed kennen, je ziet dat hij verliefd wordt en dat hij vind dat hij dienst moet nemen. Daarna zie je zijn zware opleidingsperiode om daarna de Tweede Wereldoorlog in te gaan in de Slag om Okinawa.

Mel Gibson heeft van Hacksaw Ridge een hele goede film gemaakt. De oorlogsscene’s zijn heel erg bloederig, maar komen tegelijkertijd toch zeer reëel over. Door het zien van deze scene’s kan je je enigszins een indruk maken van hoe het echt geweest moet zijn.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...