Film : Here We Are (2020)

Gisteren heb ik de film Here We Are (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Shai Avivi als Aharon, Noam Imber als Uri, Smadi Wolfman als Tamara, Efrat Ben-Zur als Effi, Amir Feldman als Amir, Sharon Zelikovsky als Sharona, Natalia Faust als Natalia, Uri Klauzner als Noni, Avraham Shalom Levi als Lawyer Tzahi, Omri Levi als Bank Clerk, Avi Madar als Popsicles Seller, Rony Gammer als Hostel’s Counselor, Davit Gavish als Consoling Lady, Yaron Levi Sabag als Hostel Clerk en Omri David als Hostel Guard.

De gescheiden vijftiger Aharon (Shai Avivi) is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon Uri (Noam Imber). Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder ? () vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten?
FilmTotaal.nl

Film : Here We Are (2020)

Film : Here We Are (2020)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Men vroeg of dit nu een drama of een road movie was, maar ik vind de film toch meer een drama omdat het laat zien hoe zwaar het kan zijn om een autistisch kind te hebben. Vooral de getoonde worsteling van de vader om te accepteren dat er in een instituut toch ook goed voor zijn zoon gezorgd kan worden, is heel goed in beeld gebracht. Met fantastisch acteerwerk van zowel Shai Avivi als Noam Imber is dit een film die blijft hangen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...