Film : Kenau (2014)

Gisteren heb ik de film Kenau (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Monic Hendrickx als Kenau Simonsdochter Hasselaar, Barry Atsma als Wigbold Ripperda, Sallie Harmsen als Kathelijne, Lisa Smit als Gertruide, Peter Van Den Begin als Jacob, Sophie van Winden als Magdalena, Matthijs van de Sande Bakhuyzen als Pieter Ripperda, Atilla C. Arpa als Don Diego, Antoin Cox als Teun, Gabi Fon als Leida, Thomas Ryckewaert als Dominique, Jaap Spijkers als Duyff, Jurgen Van Haver als Soldaat, Bert Luppes als Priest en Anne-Marie Jung als Bertha.

‘Kenau’ is een historisch epos over het leven van Kenau Simonsdochter Hasselaar (Monic Hendrickx). Hasselaar gaf tijdens de Spaanse belegering van de stad Haarlem in 1572 leiding aan een leger dat exclusief uit vrouwen bestond. Ze werd daarbij bovenal gemotiveerd door de executie van haar jongste dochter en de angst dat dit ook met haar andere dochter zou gebeuren.
FilmTotaal.nl

Film : Kenau (2014)

Film : Kenau (2014)

Voor Nederlandse begrippen vond ik dit een goede film. Goede acteurs en actrices, goed gekozen locaties, mooie scene’s met veel oude gebouwen, oude boten, paard en wagens en heel veel fraaie kostuums. Het verhaal werd lekker vlot verteld, maar gaf ook nog ruimte om een aantal persoonlijke aspecten te laten zien. Zeker de belegering van Haarlem vond ik indrukwekkend om te zien.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...