Film : Hope (2019)

Gisteren heb ik de film Hope (2019) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Andrea Bræin Hovig als Anja, Stellan Skarsgård als Thomas, Elli Rhiannon Müller Osborne als Julie, Alfred Vatne als Erlend, Steinar Klouman Hallert als Simon, Daniel Storm Forthun Sandbye als Isak, Eirik Hallert als Henrik, Dina Enoksen Elvehaug als Ada, Einar Økland als Anja’s Father, Gjertrud L. Jynge als Vera, Alexander Mørk Eidem als Arthur, Johannes Joner als Frans, Kristin Voss Hestvold als Family doctor, Terje Auli als Chaplain en Ingrid Bugge als Oncologist #1.

De laatste week van het jaar is een vreemde tijd, waar dagen van te veel eten en familiebezoeken door elkaar lopen totdat met veel vuurwerk het nieuwe jaar mag worden ingeluid. Voor Anja (Andrea Bræin Hovig) krijgt deze periode echter een hele andere lading. Een dag voor kerstavond krijgt ze het vreselijke nieuws te horen dat de longkanker, waarvan ze dacht genezen te zijn, is uitgezaaid naar haar hersenen. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat ze niet meer te genezen is. Hoe kom je met deze informatie in je achterhoofd de kerstdagen door?
FilmTotaal.nl

Film : Hope (2019)

Film : Hope (2019)

Wat een bijzondere en indrukwekkende film is dit. Het verhaal is heel erg aangrijpend, maar wordt heel erg goed neergezet. Vooral het acteren van Andrea Bræin Hovig en Stellan Skarsgård is heel erg goed en komt heel erg natuurlijk over.

De film toont de achtbaan van gevoelens waar een vrouw in terecht komt als blijkt dat de longkanker, waarvan ze dacht genezen te zijn, toch uitgezaaid is naar haar hersenen. In de dagen voorafgaand aan Kerstmis en tot met 2 Januari volg je de vrouw en haar gezin en maak je werkelijk alle emoties mee.

Eigenlijk heeft de film een open einde, maar dat maakt in dit geval helemaal niets uit, want het verhaal is al zwaar genoeg om te bevatten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...