Film : Ida (2013)

Afgelopen Dinsdag heb ik de film Ida (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Agata Trzebuchowska als Anna, Agata Kulesza als Wanda, Dawid Ogrodnik als Lis, Jerzy Trela als Szymon, Adam Szyszkowski als Feliks, Halina Skoczynska als Mother Superior, Joanna Kulig als Singer, Dorota Kuduk als Kaska, Natalia Lagiewczyk als Bronia, Afrodyta Weselak als Marysia, Mariusz Jakus als Barman, Izabela Dabrowska als Waitress, Artur Janusiak als Policeman, Anna Grzeszczak als Neighbour en Jan Wojciech Poradowski als Father Andrew.

Anna ( Agata Trzebuchowska) is een weeskind dat door nonnen grootgebracht wordt in het Polen van 1962. Ze moet Wanda (Agata Kulesza) spreken, haar enige nog levende familielid, spreken voordat ze haar geloften afneemt. Wanda vertelt Anna dat ze van Joodse afkomst is, en de twee vrouwen besluiten op een reis te vertrekken. Tijdens die reis krijgen ze het tragische verhaal van hun familie te horen en ook waar ze vandaan komen.
FilmTotaal.nl

Film : Ida (2013)

Film : Ida (2013)

Ik vond dit een hele goede film. De film laat goed zien hoe het er in Polen aan toe ging en hoe lastig het leven voor sommige personen is. Vooral de locaties vond ik in deze film heel erg spreken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...