Film : Judy (2019)

Afgelopen Woensdag heb ik de film Judy (2019) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Renée Zellweger als Judy Garland, Jessie Buckley als Rosalyn Wilder, Finn Wittrock als Mickey Deans, Rufus Sewell als Sid Luft, Michael Gambon als Bernard Delfont, Richard Cordery als Louis B. Mayer, Royce Pierreson als Burt Rhodes, Darci Shaw als Young Judy, Andy Nyman als Dan, Daniel Cerqueira als Stan, Bella Ramsey als Lorna Luft, Lewin Lloyd als Joey Luft, Tom Durant Pritchard als Ken Frisch, John Dagleish als Lonnie Donegan en Adrian Lukis als Dr Hargreaves.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy Garland (Renée Zellweger) in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken.
FilmTotaal.nl

Film : Judy (2019)

Film : Judy (2019)

Wat een hele goede film is dit zeg. Je ziet van dichtbij hoe zwaar het leven was voor Judy Garland en wat zij allemaal wel niet heeft doorgemaakt. Heel bijzonder was dat Renée Zellweger Judy Garland heel erg goed neerzette, maar bovendien ook zelf alle gezongen scenes had gezongen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...