Film : J’accuse (2019)

Vanmiddag heb ik de film J’accuse (2019) gezien via Picl. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Louis Garrel als Alfred Dreyfus, Jean Dujardin als Colonel Georges Picquart, Emmanuelle Seigner als Pauline Monnier, Grégory Gadebois als Henry, Hervé Pierre als Général Gonse, Wladimir Yordanoff als Général Mercier, Didier Sandre als Général Boisdeffre, Melvil Poupaud als Maître Labori, Eric Ruf als Sandherr, Mathieu Amalric als Bertillon, Laurent Stocker als Général de Pellieux, Vincent Perez als Maître Leblois, Michel Vuillermoz als Du Paty de Clam, Vincent Grass als Général Billot en Denis Podalydès als Maître Demange.

In het jaar 1894 wordt de joodse kapitein Alfred Dreyfus (Louis Garrel) valselijk beschuldigd van landsverraad. Hij wordt veroordeeld tot een levenslange celstraf die hij moet uitzitten op Duivelseiland. Er is echter een gebrek aan bewijs voor zijn zogenaamde spionage en de Colonel Georges Picquart (Jean Dujardin) begint een onderzoek naar de werkelijke dader.
FilmTotaal.nl

Film : J'accuse (2019)

Film : J’accuse (2019)

Roman Polanski werd meerdere keren beschuldigd van verkrachting. Zijn nieuwste film J’accuse werd maar liefst 12 keer genomineerd voor een César, de Franse Oscar, wat veel vrouwenrechten-organisaties in het verkeerde keelgat schoot.

Zo, wat een indrukwekkende film is dit. Te zien dat het Franse leger liever een goede Luitenant-Kolonet naar de gevangenis stuurt, dan dat zou blijken dat een verrader onschuldig is, komt hard aan. Heel veel politiek en weinig waarde voor waarheid en getrouwheid. Heel veel kostumms, goede locaties, goede acteurs en goede muziek maken dit een film die blijft hangen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...