Film : De Patrick (2019)

Vanmiddag heb ik de film De Patrick (2019) gezien via Picl. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jemaine Clement als Dustin, Kevin Janssens als Patrick, Hannah Hoekstra als Nathalie, Jan Bijvoet als Flik, Josse de Pauw als Rudy, Pierre Bokma als Herman, Bouli Lanners als Mon, Jean-Benoît Ugeux als Le vendeur de marteaux, Peter Gorissen als Bert, Katelijne Damen als Nelly, Tine Van den Wyngaert als Sabrina, Frank Vercruyssen als Wilfried, Ariane van Vliet als Liliane, Janne Desmet als Joseé en als Henk.

In de aloude discussie over functioneel naakt (als er al zoiets bestaat), is De Patrick een aangename stoorzender. De Belgische film speelt zich namelijk vrijwel geheel af op een nudistencamping, wat betekent dat er nauwelijks shots zijn die geen naakte lichamen tonen. Zou je deze setting vanuit functionaliteit benaderen, dan zou de simpele conclusie zijn dat het verhaal net zo goed zou kunnen plaatsvinden op een camping waar bezoekers geacht worden gekleed rond te lopen. Een dergelijke ingreep zou ongetwijfeld de verkoopbaarheid van de film ten goede komen, maar artistiek gezien een hoop moois kapotmaken, want juist het niet-functionele naakt is precies wat De Patrick zijn charme geeft.
FilmTotaal.nl

Film : De Patrick (2019)

Film : De Patrick (2019)

Ja, er is een hoop naakt in de film te zien, maar dat kan ook niet anders omdat de film zich vrijweel geheel afspeelt op een nudistencamping. Het naakt is dan ook niet in beeld gebracht om opgewonden van te worden, maar om te laten zien hoe het er aan toe kan gaan op een nudistencamping.

Dit is gewoon een goede film. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt goed uitgewerkt. Af en toe krijg je de indruk dat de hoofdpersoon een beetje simpel is, maar dat valt allemaal wel mee. Goede locaties en goede muziek maken deze film af.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...