Film : Kabul, City in the Wind (2018)

Ik heb gisteren de documentaire Kabul, City in the Wind (2018) gezien. Deze documentaire heb ik bekeken op het filmplatform Picl.nl. Omdat ik lid ben van We Are Public was deze documentaire voor mij gratis.

In Kabul, City in the Wind oogt de Afghaanse hoofdstad regelmatig als het decor voor een postapocalyptische film. Bussen die überhaupt nog kunnen rijden zijn gammel en hebben kogelgaten in de portieren, olie en auto-onderdelen zijn schaars geworden, poederachtig stof hangt in de lucht en alles is bedekt onder een dikke laag zand. Kortom: er is weinig fantasie voor nodig om te zien hoe een personage als Mad Max in dit plaatje zou passen. Hoewel de setting heel troosteloos aandoet, zijn er soms toch sprankjes hoop en geluk te bespeuren in het dagelijkse leven van enkele Afghanen.
FilmTotaal.nl

Film : Kabul, City in the Wind (2018)

Film : Kabul, City in the Wind (2018)

Na het lezen van de boeken De Vliegeraar, Duizend schitterende zonnen en En uit de bergen kwam de echo moest ik deze film wel zien. Ik vind dit een hele indrukwekkende film. Het laat heel goed zien hoe Kabul er uit ziet. Maar het laat ook heel goed hoe zwaar het leven daar eigenlijk is en dat kinderen niet, zoals in de Westerse wereld, een onbezorgde jeugd kunnen hebben, maar mee moeten werken om het huis goed te houden, om boodschappen te doen etc.

Voor dit soort films ben ik blij dat ik Picl.nl gevonden heb, want dit soort films zie je eigenlijk alleen maar in de echte filmhuizen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...