Film : Kollektivet (2016)

Ik heb gisteren de film Kollektivet (2016) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Fares Fares als Allon, Ulrich Thomsen als Erik, Trine Dyrholm als Anna, Lars Ranthe als Ole, Julie Agnete Vang als Mona, Magnus Millang als Steffen, Ole Dupont als Elegant Gentleman, Helene Reingaard Neumann als Emma, Lise Koefoed als Make-up artist, Mads Reuther als Jesper, Martha Sofie Wallstrøm Hansen als Freja, Adam Fischer als Architect Student, Ulver Skuli Abildgaard als Preben, Anna Gry Henningsen als Ditte en Rasmus Lind Rubin als Peter.

Zijn vrouw Anna (Trine Dyrholm) is dolenthousiast en ziet allerlei mogelijkheden in het landhuis dat ze geërfd hebben van zijn vader, Erik (Ulrich Thomsen) twijfelt nog. “Je raakt elkaar kwijt in een groot huis.” Niet alleen is het veel te duur, het is ook veel te groot voor het echtpaar en hun tienerdochter (Martha Sofie Wallstrøm Hansen). Zij vindt de oude, karakteristieke villa een fantastisch huis, dat gevuld kan worden met fantastische mensen. Ole (Lars Ranthe), bijvoorbeeld, hun linksige vriend. Ole heeft wel zin, maar geen geld en dus moeten er nog meer vrienden aan te pas komen. Voor Anna en Erik het goed en wel doorhebben is een heuse commune geboren, een noviteit nog in het Denemarken van 1975. De intellectuele club heeft de perfecte plek gevonden voor hun idealen van onvoorwaardelijke liefde en saamhorigheid. Maar het duurt niet lang of de realiteit komt binnensijpelen en het gezin moet erkennen dat papa gelijk had: dat ze elkaar inderdaad kwijt beginnen te raken.
FilmTotaal.nl

Film : Kollektivet (2016)

Film : Kollektivet (2016)

Ik vind dit een hele goede film.

Ten eerste omdat de hele sfeer zo neergezet is, dat je het echt het gevoel krijgt in 1975 te zijn.

Ten tweede omdat het verhaal zeer goed bedacht is en erg goed uitgewerkt wordt. Zeker de interacties tussen de verschillende hoofdrolspelers zijn zeer goed neergezet.

Ten derde omdat de acteurs en actrices allemaal erg geloofwaardig overkomen en ook de locaties voor de verschillende scene’s zijn zeer goed gekozen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...