Film : Lucia de B. (2014)

Gisteren heb ik de film Lucia de B. (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Barry Atsma als Jaap van Hoensbroeck, Sallie Harmsen als Judith Jansen, Marwan Kenzari als Detective Ron Leeflang, Fedja van Huêt als Quirijn Herzberg, Belinda van der Stoep als Prisoner, Amanda Ooms als Cellmate Jenny, Ariane Schluter als Lucia de Berk, Annet Malherbe als Ernestine Johansson, Reinout Bussemaker als Judge Dresden, Isis Cabolet als Fabiënne, Ronald Top als Examining Magistrate Krol, Bas Keijzer als Peter, Ellen Parren als Mother of Deceased Baby, Fockeline Ouwerkerk als Joosje en Jochem ten Haaf als Pathologist.

Lucia de Berk (Schluter) is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith Jansen (Sallie Harmsen) krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de “Engel des Doods”, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith/a> begint te twijfelen. Haar baas Ernestine Johansson (Annet Malherbe) wilt hier niet van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith Jansen heeft verricht …
FilmTotaal.nl

Film : Lucia de B. (2014)

Film : Lucia de B. (2014)

Ik vond dit een aangrijpende film. Het verhaal laat je niet onberoerd als je ziet hoe, schijnbaar, ziekenhuis, politie en openbaar justitie samenspannen om Lucia de Berk achter slot en grendel te krijgen als seriemoordenaar. Gelukkig dat er nog mensen zijn die kunnen inzien dat ze verkeerd gehandeld hebben en dan vanuit twijfel verder blijft zoeken totdat ze overtuigd zijn van de onschuld van Lucia de Berk. Dit was dus een hele grote blunder en het is des te frusterender om aan het eind van de film te lezen dat mensen in het ziekenhuis, bij de politie en openbaar justitie nog niet eens berispt zijn voor de dwaling die Lucia de Berk bijna zeven jaar van haar leven achter tralies gekost heeft.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...