Film : Portrait de la Jeune Fille en Feu (2019)

Gisteren heb ik de film Portrait de la Jeune Fille en Feu (2019) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Noémie Merlant als Marianne, Adèle Haenel als Héloïse, Luàna Bajrami als Sophie, Valeria Golino als La Comtesse, Christel Baras als La faiseuse d’ange, Armande Boulanger als L’élève atelier, Guy Delamarche als L’homme salon en Clément Bouyssou als Le batelier.

In een groot huis op een eiland woont een jongedame, die wordt uitgehuwelijkt aan een rijke man in Milaan. Maar hij wil haar eerst keuren, zonder dat hele eind te reizen. Een schilderes krijgt daarom de opdracht haar te portretteren. Maar er zijn obstakels. De jonge ex-kloosterlinge wil helemaal niet trouwen, net zoals haar tragisch overleden zus dat ook niet wilde. En een eerdere schilder is afgehaakt, omdat ze weigerde te poseren. Oftewel ze moet geschilderd worden in het geheim, en de kunstenares moet zich voordoen als haar chaperonne.
FilmTotaal.nl

Film : Portrait de la Jeune Fille en Feu (2019)

Film : Portrait de la Jeune Fille en Feu (2019)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt door middel van zeer goed gekozen locaties en hele fraaie kostuums. De verschillende acteurs, maar vooral de actrices zijn heel erg goed en weten perfect de benodigde sfeer neer te zetten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...