Film : Red Riding Hood (2011)

Gisteren heb ik de film Red Riding Hood (2011) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Amanda Seyfried als Valerie, Gary Oldman als Solomon, Billy Burke als Cesaire, Shiloh Fernandez als Peter, Max Irons als Henry, Virginia Madsen als Suzette, Lukas Haas als Father Auguste, Julie Christie als Grandmother, Shauna Kain als Roxanne, Michael Hogan als The Reeve, Adrian Holmes als Captain, Cole Heppell als Claude, Christine Willes als Madame Lazar, Michael Shanks als Adrien Lazar en Kacey Rohl als Prudence.

Valerie (Amanda Seyfried) is een mooie jonge vrouw die moet kiezen tussen twee mannen. Ze is verliefd op de sombere buitenstaander Peter (Shiloh Fernandez), maar haar ouders (Billy Burke en Virginia Madsen) hebben een huwelijk voor haar gearrangeerd met de rijke Henry (Max Irons). Valerie en Peter zijn niet bereid elkaar los te laten en willen samen weglopen. Dan horen ze dat Valeries oudere zus is gedood door een weerwolf die in het donkere woud rondom hun dorp ronddoolt. Jarenlang hebben de mensen een wankele wapenstilstand met het beest gehad en offerden ze elke maand een dier aan hem. Maar onder een bloedrode maan heeft de wolf de inzet verhoogd door een mens te doden. De dorpsbewoners zoeken naar bloedwraak en roepen de hulp in van de befaamde weerwolfjager, dominee Solomon (Gary Oldman), om hen te helpen de wolf te doden. Solomons komst heeft echter onbedoelde gevolgen… Hij waarschuwt hen dat de wolf, die overdag een menselijke vorm aanneemt, een van hen kan zijn. De paniek heeft het dorp in zijn greep terwijl Valerie ontdekt dat ze een unieke band heeft met het beest, waardoor ze zowel verdachte als prooi wordt.
FilmTotaal.nl

Film : Red Riding Hood (2011)

Film : Red Riding Hood (2011)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is natuurlijk Roodkapje, maar dan met een paar leuke wijzigingen. Het verhaal wordt goed uitgewerkt met mooie locaties, hele goede special effects, goed muziek en goede acteurs. Het enige jammere is dat de weerwolf niet zo heel erg fraai gemaakt is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...