Film : Rocks (2019)

Gisteren heb ik de film Rocks (2019) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Bukky Bakray als Shola ‘Rocks’ Omotoso, D’angelou Osei Kissiedu als Emmanuel Omotoso, Kosar Ali als Sumaya, Shaneigha-Monik Greyson als Roshé, Ruby Stokes als Agnes, Tawheda Begum als Khadijah, Afi Okaidja als Yawa, Anastasia Dymitrow als Sabina, Sarah Niles als Ms. Booker, Layo-Christina Akinlude als Funke Omotoso en Sharon D. Clarke als Anita.

De Brits-Nigeriaanse Shola ‘Rocks’ Omotoso (Bukky Bakray) is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel (D’angelou Osei Kissiedu) op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.
FilmTotaal.nl

Film : Rocks (2019)

Film : Rocks (2019)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Het verhaal laat goed zien hoe zwaar het kan zijn voor een meisje en haar broertje als haar moeder, zonder dat zij het weet, ontslagen wordt en de benen neemt omdat zij geen moeder meer kan zijn voor haar dochter en zoon. Wat vooral heel erg bij blijft is het feit dat alle kinderen in de film geen professionele acteurs zijn, maar gewoon schoolkinderen die speciaal voor deze film zijn gaan acteren en dat doen ze heel erg goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...