Film : Rush (2013)

Gisteren heb ik de film Film : Rush (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Chris Hemsworth als James Hunt, Daniel Brühl als Niki Lauda, Olivia Wilde als Suzy Miller, Alexandra Maria Lara als Marlene Lauda, Pierfrancesco Favino als Clay Regazzoni, David Calder als Louis Stanley, Natalie Dormer als Nurse Gemma, Stephen Mangan als Alistair Caldwell, Christian McKay als Lord Hesketh, Alistair Petrie als Stirling Moss, Julian Rhindt-Tutt als Anthony ‘Bubbles’ Horsley, Colin Stinton als Teddy Mayer, Jamie de Courcey als Harvey ‘Doc’ Postlethwaite, Augusto Dallara als Enzo Ferrari en Ilario Calvo als Luca Di Montezemolo.

De film, geschreven door de Britse scenarist Peter Morgan (The Queen, Hereafter), gaat over drievoudig formule 1 kampioen Niki Lauda (Daniel Brühl) die in 1976 een grote crash maakt. Na een aantal weken herstel komt hij weer terug en hervat hij de concurrentie met zijn rivaal James Hunt (Chris Hemsworth).
FilmTotaal.nl

Rush (2013)

Rush (2013)

Ik vind dit een hele goede film en niet alleen omdat de film geregisseerd is door Ron Howard en doordat er een behoorlijke sterrencast in meespeelt.

Het verhaal is bekend en de fragmenten van de echte gebeurtenis heb ik ook gezien en ik moet toegeven dat de fragmenten van de echte gebeurtenis veel bloederiger zijn dan de weergave in de film. De sfeer van de jaren 70 wordt zeer goed weergegeven en ook de Formule 1 auto’s zijn zeer goed gemaakt en het motorgeluid is ook erg lekker vet. De manier hoe James Hunt en Niki Lauda met elkaar omgingen en elkaar gingen waarderen, wordt zeer goed in beeld gebracht.

Voor liefhebbers van de Formule 1 een must, maar voor niet liefhebbers ook hele goede film om te zien.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...