Film : Testament of Youth (2014)

Gisteren hebben Danielle ik de film Testament of Youth (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Alicia Vikander als Vera Brittain, Taron Egerton als Edward Brittain, Colin Morgan als Victor Richardson, Kit Harington als Roland Leighton, Dominic West als Mr. Brittain, Emily Watson als Mrs. Brittain, Joanna Scanlan als Aunt Belle, Miranda Richardson als Miss Lorimer, Rachel Redford als Exam Candidate, Nicholas Farrell als Headmaster, Daisy Waterstone als Clare Leighton, Nicholas Le Prevost als Mr. Leighton, Anna Chancellor als Mrs. Leighton, Teresa Churcher als Passenger en Xavier Atkins als Boy on Bicycle.

Vera (Alicia Vikander) is ambitieus, vrijgevochten en ijzersterk en met die eigenschappen verkrijgt ze als één van de weinige vrouwen een plekje aan de universiteit van Oxford. De droom is compleet als ze halsoverkop verliefd wordt op Roland (Kit Harington), die haar liefde voor poëzie en literatuur deelt. De rijmpjes, gestolen kusjes en roze toekomstdromen moeten plaatsmaken voor donkere wolken als de oorlog uitbreekt. Edward (Taron Egerton), haar broer, Roland en derde vriend Victor (Colin Morgan) trekken ten strijde.
FilmTotaal.nl

Film : Testament of Youth (2014)

Film : Testament of Youth (2014)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, beleefd door Vera Brittain. De film laat zien hoe iemand geraakt kan worden door een oorlog, maar toch ook kracht kan halen uit alle gebeurtenissen in de oorlog om uiteindelijk een heel bekend iemand te worden.

De sfeer in de film wisselt van vrolijk, aan het begin van de film, naar beklemmend als de oorlog uitbreekt en de drie vrienden dienst nemen, naar zeer verdrieting als Vera klap na klap krijgt te verwerken en overeind moet blijven.

Een film die je kijkt en dan nog lang over na moet denken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...