Film : Elle s’appelait Sarah (2010)

Gisteravond hebben Danielle en ik de film Elle s’appelait Sarah (2010) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Kristin Scott Thomas als Julia Jarmond, Mélusine Mayance als Sarah, Niels Arestrup als Jules Dufaure, Frédéric Pierrot als Bertrand Tezac, Michel Duchaussoy als Édouard Tezac, Dominique Frot als Geneviève Dufaure, Natasha Mashkevich als Mme Starzynski, Gisèle Casadesus als Mamé, Aidan Quinn als William Rainsferd, Sarah Ber als Rachel, Arben Bajraktaraj als M. Starzynski, Karina Hin als Zoé, James Gerard als Mike Bambers, Joseph Rezwin als Joshua en Kate Moran als Alexandra.

In een groot stadion in Parijs worden duizenden Joden vastgehouden nadat ze uit hun huizen zijn geplukt. Sarah (Mélusine Mayance), een meisje van tien, klampt zich aan haar ouders vast. Een vrouw naast haar probeert te ontsnappen door te doen alsof ze ziek is. “Denk alleen aan jezelf”, geeft ze als tip. Dat is voor Sarah geen optie. Haar gedachten zijn bij haar broertje.
FilmTotaal.nl

Film : Elle s'appelait Sarah (2010)

Film : Elle s’appelait Sarah (2010)

Wat een aangrijpende film is dit zeg. Het verhaal wordt zeer goed verteld vanuit twee gezichtspunten. Het verhaal om Sarah en wat zij in de oorlog tijdens de razia en de daaropvolgende dagen, weken, maanden en jaren doet en beleeft. Maar ook het verhaal van Julia die eigenlijk bij toeval stuit op het verhaal van Sarah en probeert alles te achterhalen over Sarah, haar broertje, vader en moeder en wat zij gedaan heeft.

De combinatie van goed gekozen muziek, hele goede locaties en hele goede acteurs en actrices maakt deze film heel erg goed. Het feit dat dat wij deze film op de avond van 4 Mei gekeken hebben, zorgde er wel voor dat wij helemaal in de goede stemming waren om deze film te zien.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...