Film : The Chronicles of Riddick – Pitch Black (2000)

Gisteravond heb ik de film The Chronicles of Riddick – Pitch Black (2000) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Vin Diesel als Richard B. Riddick, Radha Mitchell als Carolyn Fry, Cole Hauser als William J. Johns, Keith David als Abu ‘Imam’ al-Walid, Lewis Fitz-Gerald als Paris P. Ogilvie, Claudia Black als Sharon ‘Shazza’ Montgomery, Rhiana Griffith als Jack en Jackie, John Moore als John ‘Zeke’ Ezekiel, Simon Burke als Greg Owens, Les Chantery als Suleiman, Sam Sari als Hassan, Firass Dirani als Ali, Ric Anderson als Total Stranger, Vic Wilson als Captain Tom Mitchell en Angela Moore als Dead Crew Member.

In een niet zo verre toekomst dient Fry (Radha Mitchell) een noodlanding te maken op een afgelegen planeet. Haar bemanning komt om het leven. Slechts enkele passagiers overleven de klap ; onder hen ook Johns (Cole Hauser) en zijn gevangene, de moordenaar Riddick (Vin Diesel). De overlevenden ontdekken al snel hoe ongastvrij en warm de planeet waarop ze terechtkwamen is. Om te overleven zullen ze hun krachten moeten bundelen. Zeker na zonsondergang wanneer de andere bewoners van de planeet tevoorschijn komen.
FilmTotaal.nl

Pitch Black

Pitch Black

Ik vind dit een hele geslaagde sciencefiction-film qua special Effects. Deze zijn echt heel goed gemaakt. Het feit dat de hoofdpersoon Riddick eigenlijk niet kan kijken bij licht, maar in het donker alles kan zien, is heel gaaf vorm gegeven. Verder vind ik dat er heel veel tijd en moeite is gestoken in de buitenaardse levensvormen op de planeet. Ze zien er erg goed uit en bewegen zich ook erg goed.

In The Chronicles of Riddick – Pitch Black stelt het verhaal niet echt heel veel voor, maar het wordt wel heel goed uitgebeeld door de acteurs en actrices. Ook al vallen er gedurende de film best wel veel personages af en blijven er maar een klein aantal over, het blijft toch wel een zeer vermakelijke film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...