Film : The Impossible (2012)

Gisteren heb ik de film Film : The Impossible (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Naomi Watts als Maria, Ewan McGregor als Henry, Tom Holland als Lucas, Samuel Joslin als Thomas, Oaklee Pendergast als Simon, Marta Etura als Simone, Sönke Möhring als Karl, Geraldine Chaplin als Old Woman, Ploy Jindachote als Caregiver, Jomjaoi Sae-Limh als Red Cross Nurse, Johan Sundberg als Daniel, Jan Roland Sundberg als Daniel’s Father, La-Orng Thongruang als Old Thai Man, Tor Klathaley als Young Thai Man en Douglas Johansson als Mr. Benstrom.

Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor), en hun drie zoons Lucas (Tom Holland), Thomas (Samuel Joslin) en Simon (Oaklee Pendergast) gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water …
FilmTotaal.nl

The Impossible

The Impossible

Deze film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van hoe een familie de Zeebeving Indische Oceaan 2004 doorstond. Had ik al niet uit het nieuws uit 2004 opgemaakt dat de zeebeving echt een ramp van zeer groot formaat was, dan zag ik het wel in deze film.

De scene’s van de overstroming door de vloedgolf zijn zo realistisch gefilmd dat je zo nu en dan echt denkt dat je naar ware beelden uit 2004 zit te kijken. Het is ook echt harverscheurend om te zien hoe het gezin alle mogelijke moeite doet om te overleven na de vloedgolf en hoe lang het nog duurt voordat ze elkaar teruggevonden hebben. Naomi Watts en Ewan McGregor – maar ook Tom Holland, Samuel Joslin en Oaklee Pendergast – zetten hun personages met zeer veel overtuiging neer, waardoor ik regelmatig koude rillingen langs mijn ruggegraat voelde gaan.

Dit is zeker niet een film die je voor je plezier gaat kijken, maar om meer begrip te krijgen van de Zeebeving Indische Oceaan 2004.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...