Film : The Hateful Eight (2015)

Ik heb gisteren de film The Hateful Eight (2015) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Samuel L. Jackson als Major Marquis Warren, Kurt Russell als John Ruth, Jennifer Jason Leigh als Daisy Domergue, Walton Goggins als Sheriff Chris Mannix, Demián Bichir als Bob, Tim Roth als Oswaldo Mobray, Michael Madsen als Joe Gage, Bruce Dern als General Sandy Smithers, James Parks als O.B., Dana Gourrier als Minnie Mink, Zoë Bell als Six-Horse Judy, Lee Horsley als Ed, Gene Jones als Sweet Dave, Keith Jefferson als Charly en Craig Stark als Chester Charles Smithers.

In “The Hateful Eight“, dat zich zes of acht of twaalf jaar na de Burgeroorlog afspeelt, raast een koets door het winterachtige landschap van Wyoming. De passagiers, premiejager John Ruth (Kurt Russell) en zijn gevangene Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), racen richting het stadje Red Rock, waar John Ruth, in deze delen bekend als “The Hangman”, Daisy Domergue heenbrengt om berecht te worden. Onderweg komen ze twee vreemdelingen tegen: Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson), een zwarte soldaat die voor de Unie vocht en nu berucht premiejager geworden is en Chris Mannix (Walton Goggins), een afvallige van het zuiden, die claimt de nieuwe sheriff van de stad te zijn. Hun voorsprong op de sneeuwstorm verliezend, zoeken John Ruth, Daisy Domergue, Major Marquis Warren en Sheriff Chris Mannix hun toevlucht in Minnie’s Haberdashery, een tussenstop bij een bergpas voor postkoetsen. Als ze aankomen bij Minnie’s, worden ze niet begroet door de eigenares, maar door een viertal onbekende gezichten. Bob (Demián Bichir), die de boel bij Minnie’s verzorgt terwijl zij haar moeder bezoekt, zit verschanst samen met Oswaldo Mobray (Tim Roth), de beul van Red Rock, koeienmepper Joe Gage (Michael Madsen) en soldaat van de Confederatie, General Sandy Smithers (Bruce Dern). Terwijl de storm de tussenstop op de berghelling overneemt, ontdekken onze acht reizigers dat ze het misschien niet halen tot Red Rock?
FilmTotaal.nl

Film : The Hateful Eight (2015)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is zeer goed geschreven en wordt erg goed uitgewerkt middels hele goede gekozen locaties, hele goede muziek en hele goede acteurs en actrices.

Het enige jammere van de film vind ik dat, vanaf een half uur voor het einde, de actiescene’s onnodig voorzien zijn van heel veel bloed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...