Tasting Whisky – Celtic Spirits

Ik ben gisteren naar het Whisky Festival “Tasting Whisky – Celtic Spirits” geweest. Dit festival werd gehouden in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer en werd georganiseerd door Storytellers.

De Nosing & Tasting

Tasting Whisky Celtic Spirits

Tasting Whisky Celtic Spirits

Welkom in de wereld van de whisky. In het Stadstheater Zoetermeer nemen wij u mee op een ontdekkingstocht langs geuren en smaken van deze bijzondere drank.

Tijdens Tasting Whisky: Celtic Spirits reizen we langs de gebieden waar de Kelten vele eeuwen geleden neerstreken. Uit hun erfenis stamt het „uisge baugh“, het levenswater. We reizen naar Ierland, Schotland, Wales, Cornwall en Bretagne en proeven overal van de lokale specialiteiten. Een unieke middag vol bijzondere smaken!

U zit ontspannen in de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer en proeft zes unieke whiskies. En wellicht ook nog iets anders bijzonders! Daarna gaat het feest verder tijdens de informele proeverij. Hier zijn meer dan 100 verschillende (internationale) drankente proeven bij de stands van de whiskykenners.

Tasting Tubes : The Tubes

Tasting Tubes : The Tubes

Gedurende de Nosing & Tasting heb ik onderstaande Whisky’s te proeven.

Tasting Tubes : The Whiskies

Tasting Tubes : The Whiskies

  • Teeling Single Grain; Een hele smakelijke en fruitige Whiskey.
  • Boann Distillery The Whistler Oloroso Sherry Cask; Een erg fijne Whiskey met fijne Sherry invloeden.
  • The Wrecking Coast Distillery Clotted Cream Gin; Een verrassend lekkere Gin.
  • Connemara Peated Original; Licht geturfd, maar verrassend lekker.
  • Langatun Old Bear Single Malt; Heel bijzonder met veel kleur, geur en smaak.
  • Blackadder Peat Reek Embers Special Reserve; Erg lekkere geturfde Whisky, zeer waarschijnlijk Caol Ila of Lagavulin.

Het Festival
Gedurende het festival heb ik onderstaande Whisky’s geproefd.

Het Verslag

De middag begon goed met de Nosing & Tasting in de grote zaal. Vijf heerlijke Whisky’s en één erg goed smaken Gin geproefd. Alleen de Teeling Single Grain had ik al een keer geproefd, de rest was compleet nieuw voor mij. Ik moet zeggen dat de The Wrecking Coast Distillery Clotted Cream Gin best wel verrassend was, maar dat de Blackadder Peat Reek Embers Special Reserver een hele goede geturfde Whisky was en dat The Whistler Oloroso Sherry Cask echt wel voor mij de beste van de zes was. Een fraaie kleur, een erg lekkere geur en een nog betere smaak, maken dit tot een hele goede Ierse Whisky.

Tijdens het festival heb ik de aandacht gericht op nog niet eerder gedronken Whisky’s en dat was ook heel erg goed mogelijk. Black Bull blijkt een hele goede Blended Single Malt Whisky te zijn met veel variaties. En ook de twee andere smaken van The Whistler zijn erg goed bevallen.

Het was weer een mooi festival en het was al weer de zevende keer dat ik Tasting Whisky bezocht heb. In 2017, 2016, 2015, 2014, 2013 en 2011 heb ik dit festival ook bezocht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...