Film : The Imitation Game (2014)

Ik heb gisteren de film The Imitation Game (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Benedict Cumberbatch als Alan Turing, Keira Knightley als Joan Clarke, Matthew Goode als Hugh Alexander, Rory Kinnear als Detective Robert Nock, Allen Leech als John Cairncross, Matthew Beard als Peter Hilton, Charles Dance als Commander Denniston, Mark Strong als Stewart Menzies, James Northcote als Jack Good, Tom Goodman-Hill als Sergeant Staehl, Steven Waddington als Superintendent Smith, Ilan Goodman als Keith Furman, Jack Tarlton als Charles Richards, Alex Lawther als Young Alan Turing en Jack Bannon als Christopher Morcom.

The Imitation Game vertelt het verhaal over het leven en het werk van een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis, namelijk Alan Turing (Benedict Cumberbatch). Alan was een pionier op het gebied van computertechniek en de befaamde kraak van de Duitse Enigma-code wordt aan hem toegekend. In de film voeren Turing en zijn briljante team een race tegen de klok in hun geheime kantoor Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.
FilmTotaal.nl

Film : The Imitation Game (2014)

Film : The Imitation Game (2014)

Als dagelijks gebruiker van de computer, moest ik The Imitation Game wel zien, zeker gezien het feit dat Alan Turing gezien wordt als de grondlegger van de computer.

Het verhaal is zeer goed uitgewerkt. Alan Turing vertelt aan een politieinspecteur zijn verhaal van wat hij vlak voor en gedurende de Tweede Wereldoorlog gedaan heeft. Tussendoor wordt ook nog het verhaal verteld van Alan Turing zijn jeugd, zodat je de persoon beter leert kennen. Verder is het ook wel gaaf dat er behoorlijk veel materieel uit de oorspronkelijke tijden gebruikt wordt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...