Film : The Incredible Hulk (2008)

Gisteren heb ik de film The Incredible Hulk (2008) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Edward Norton als Bruce Banner, Liv Tyler als Betty Ross, Tim Roth als Emil Blonsky, William Hurt als General ‘Thunderbolt’ Ross, Tim Blake Nelson als Samuel Sterns, Ty Burrell als Leonard, Christina Cabot als Major Kathleen Sparr, Peter Mensah als General Joe Greller, Lou Ferrigno als Security Guard/The Incredible Hulk (Voice), Paul Soles als Stanley, Débora Nascimento als Martina, Greg Bryk als Commando, Chris Owens als Commando, Al Vrkljan als Commando en Adrian Hein als Commando.

Wetenschapper Bruce Banner (Edward Norton) zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: The Incredible Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil hij niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross (Liv Tyler). Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door De Afgrijselijke, een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Er volgt een gevecht dat zo uit een stripboek zou kunnen komen. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. De wetenschapper staat voor een kwellend dilemma. Hij moet een definitieve keuze maken: Een vredig leven als Bruce Banner of voorgoed veranderen in The Hulk.
FilmTotaal.nl

The Incredible Hulk (2008)

The Incredible Hulk (2008)

Eindelijk een film die de originele serie The Incredible Hulk eer aan doet. In 2003 was er ook al de film Hulk, maar die vond ik persoonlijk toch wat minder. In The Incredible Hulk vind ik de special effects zeer spectaculair. Zo af en toe vrij ongeloofwaaridg, maar dat maakt het juist zo goed. Ondanks dat het ongeloofwaardige special effects zijn, zijn ze wel zeer goed uitgevoerd. Het verhaal is uiteraard bekend en wordt in deze film goed gevolgd.

Bij het onderzoek voor dit blogje kwam ik er achter dat Lou Ferrigno best wel vaak in de huid van de The Incredible Hulk is gekropen of meegespeeld heeft in een film over de The Incredible Hulk.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...