Film : The Kite Runner (2007)

Ik heb gisteren met Danielle de film The Kite Runner (2007) gekeken. Deze film is gebaseerd op het boek De Vliegeraar, dat geschreven is door Khaled Hosseini. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Khalid Abdalla als Amir, Atossa Leoni als Soraya, Shaun Toub als Rahim Khan, Sayed Jafar Mashihullah Gharibzada als Omar, Zekeria Ebrahimi als Young Amir, Ahmad Khan Mahmoodzada als Young Hassan, Mir Mahmood Shah Hashimi als Business Man in Baba’s Study, Homayoun Ershadi als Baba, Nabi Tanha als Ali, Elham Ehsas als Young Assef, Bahram Ehsas als Wali, Tanim Nawabi als Kamal, Mohamad Nabi Attai als Uncle Saifo the Kite Seller, Mohamad Nadir Sarwari als Spice Merchant, Mustafa Haidari als Party Worker.

Amir (Zekeria Ebrahimi) en Hassan (Ahmad Khan Mahmoodzada) zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader (Homayoun Ershadi) vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir (Khalid Abdalla) slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan, waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem mee in een huiveringwekkend avontuur.
FilmTotaal.nl

Film : The Kite Runner (2007)

Film : The Kite Runner (2007)

Ik vond het boek al heel goed, maar de film is minstens net zo goed, wellicht zelfs beter. De moeite die gedaan is om Afhanistan te laten zien in de jaren zeventig en tachtig als een welvarend land en daarna in de jaren na 2000 als een zwaar vernietigd land is goed te zien. De verschillende acteurs en actrices zijn ook erg goed bezig.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...