Film : The Perfect Storm (2000)

Vorige week Zaterdag heb ik samen met Danielle de film The Perfect Storm (2000) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door George Clooney als Captain Billy Tyne, Mark Wahlberg als Bobby Shatford, John C. Reilly als Dale ‘Murph’ Murphy, William Fichtner als David ‘Sully’ Sullivan, John Hawkes als Mike ‘Bugsy’ Moran, Allen Payne als Alfred Pierre, Diane Lane als Christina Cotter, Mary Elizabeth Mastrantonio als Linda Greenlaw, Karen Allen als Melissa Brown, als Edie Bailey, Bob Gunton als Alexander McAnally III, Christopher McDonald als Tod Gross, als Bob Brown, Rusty Schwimmer als Irene ‘Big Red’ Johnson en Janet Wright als Ethel Shatford.

Een groep vissers, onder leiding van Captain Billy Tyne (George Clooney) gaat in het naseizoen nog een laatste poging wagen om een goede vangst binnen te halen. Ze vangen veel, maar op zee komen ze in een zware storm terecht waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt.
FilmTotaal.nl

The Perfect Storm (2000)

The Perfect Storm (2000)

Ik vind dit een hele goede film. De film is gebaseerd op het boek The Perfect Storm, geschreven door Sebastian Junger. Het boek gaat over een perfecte storm, dat wil zeggen een situatie waarbij verschillende omstandigheden er voor zorgen dat een redelijk gewone orkaan uitgroeit tot een hele zware storm met orkaankracht. In het boek wordt het verhaal verteld van de vissersboot Andrea Gail die tussen 28 oktober en 4 november 1991 te maken kreeg met een perfecte storm en uiteindelijk vermist raakte.

De film volgt het verhaal zeer goed en met zeer spectaculaire special effects wordt de perfecte storm dan ook weergegeven. Voeg daarbij het goede acteerwerk van de verschillende acteurs en actrices en de zeer goede muziek en een hele goede film is daar.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...