Film : The Zookeeper’s Wife (2017)

Afgelopen Woensdag heb ik samen met Danielle de film The Zookeeper’s Wife (2017) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jessica Chastain als Antonina Zabinski, Johan Heldenbergh als Jan Zabinski, Daniel Brühl als Lutz Heck, Timothy Radford als Ryszard Zabinski (Younger), Val Maloku als Ryszard Zabinski (Older), Efrat Dor als Magda Gross, Iddo Goldberg als Maurycy Fraenkel, Shira Haas als Urszula, Michael McElhatton als Jerzyk, Martha Issová als Regina Kenigswein, Daniel Ratimorský als Samuel Kenigswein, Frederick Preston als Miecio Kengiswein, Theo Preston als Stefcio Kenigswein, Viktoria Zakharyanova als Stefania Kenigswein en Goran Kostic als Mr. Kinszerbaum.

Het waargebeurde verhaal van de eigenaars van de dierentuin van Warschau, Jan Zabinski (Johan Heldenbergh) en Antonina Zabinski (Jessica Chastain), die honderden mensen en dieren redden tijdens de Nazi-invasie in de Tweede Wereldoorlog.
FilmTotaal.nl

Film : The Zookeeper's Wife (2017)

Film : The Zookeeper’s Wife (2017)

Wij vonden dit een hele indrukwekkende film.

Niet in de laatste plaats door het verhaal, dat waargebeurd is, maar ook zeer goed uitgewerkt wordt. Het begint al met de eerste paar scene’s in de dierentuin, die zo ontzettend mooi geschoten zijn dat je eigenlijk denkt dat je naar een romatische film zit te kijken, in plaats van naar een film over de Tweede Wereldoorlog.

Dan de scene’s in het getto van Warschau … Hartverscheurend is het om te zien hoe het daar aan toe ging. Het getto van Warschau is wel vaker verfilm geworden, maar dit is toch wel op een hele goede manier gedaan.

Al met al een film voor mensen die niet willen vergeten wat er in de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd met de Joden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...