Film : Tout s’est bien passé (2021)

Gisteren heb ik de film Tout s’est bien passé (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door André Dussollier als André Bernheim, Sophie Marceau als Emmanuèle Bernheim, Géraldine Pailhas als Pascale Bernheim, Charlotte Rampling als Claude de Soria, Éric Caravaca als Serge Toubiana, Hanna Schygulla als La dame suisse, Grégory Gadebois als Gérard Boisrond, Judith Magre als Simone, Jacques Nolot als Robert, le voisin de chambre, Daniel Mesguich als Me Georges Klejman, Nathalie Richard als Capitane Petersen, Annie Mercier als La directrice de la clinique, Denise Chalem als L’éditrice, François Perache als Le notaire en Catherine Chevallier als Sylvia.

Nadat de 85 jaar oude André Bernheim (André Dussollier) een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd en is het leven niet meer wat het was. Als bon-vivant besluit hij de verdere aftakeling niet af te willen wachten en vraagt zijn dochters Emmanuèle (Sophie Marceau) en Pascale (Géraldine Pailhas) om hem te helpen er een eind aan te maken. Hiermee confronteert hij de twee vrouwen niet alleen met een moreel dilemma, maar zadelt hij ze daarbij op met grote praktische en emotionele uitdagingen.
FilmTotaal.nl

Film : Tout s'est bien passé (2021)

Film : Tout s’est bien passé (2021)

Wat een aangrijpende film is dit zeg. Het verhaal is van alle tijden, maar laat wel heel goed zien dat euthanasie niet in alle landen hetzelfde uitgevoerd kan worden. In Nederland kan euthanasie, zij het onder veel en stricte voorwaarden, maar in Frankrijk kan het dus niet. Inwoners van Frankrijk kunnen dan naar Zwitserland waar een kliniek is die personen helpt bij hun zelfdoding.

Het verhaal is gebaseerd op waar gebeurde feiten en dat maakt het alleen maar aangrijpender. Verder worden de dilemma’s heel erg goed uitgebeeld en voel je hoe zwaar het is voor alle hoofdpersonen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...