Film : Bande de filles (2014)

Vanmiddag heb ik de film Bande de filles (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Karidja Touré als Marieme, alias Vic, Assa Sylla als Lady, Lindsay Karamoh als Adiatou, Mariétou Touré als Filly, Idrissa Diabaté als Ismaël, Simina Soumaré als Bébé, Dielika Coulibaly als Monica, Cyrill Mendy als Djibril, Djibril Gueye als Abou, Binta Diop als Asma, Chance N’Guessan als Mini, Rabah Nait Oufella als Kader, Damien Chapelle als Cédric, Nina Melo als Caidy en Elyes Sabyani als Abdel.

De 16-jarige Marieme (Karidja Touré) moet opgroeien in een door regels omgeven thuis. Alles ligt vast: het contact met jongens, schoolprestaties en het leven in de wijk … Als ze in contact komt met een groep meisjes die de vrijheid heeft afgedwongen, verandert alles. Ze omarmt de code van de straat, het geweld en de vriendschap om alles uit haar jeugd te halen.
FilmTotaal.nl

Film : Bande de FIlles (2014)

Film : Bande de FIlles (2014)

Ik vind dit een hele indringende film. Het verhaal is heel erg goed geschreven en wordt ontzettende goed verbeeld. Je krijgt een hele goede inkijk in het leven van de fransen in bepaalde wijken waar niet heel veel geld verdiend wordt. De sfeer is de hele film door heel erg beklemmend, maar dat maakt ook wel dat deze film heel erg blijft hangen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...