Film : Trois couleurs – Bleu (1993)

Gisteren heb ik de film Trois couleurs – Bleu (1993) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Juliette Binoche als Julie, Benoît Régent als Olivier, Florence Pernel als Sandrine, Charlotte Véry als Lucille, Hélène Vincent als La Journaliste, Philippe Volter als L’agent immobilier, Claude Duneton als Le médecin, Hugues Quester als Patrice (Mari de Julie), Emmanuelle Riva als La mère, Florence Vignon als La copiste, Daniel Martin als Le voisin de dessous, Jacek Ostaszewski als Le flutiste, Catherine Therouenne als Le voisine, Yann Trégouët als Antoine en Alain Ollivier als L’avocat.

Julie (Juliette Binoche) is helemaal getraumatiseerd door het auto-ongeluk waarbij haar man en dochtertje om het leven kwamen. Aanvankelijk probeert zij er in een kliniek waar ze geneest van haar wonden, een eind aan te maken maar haar wil tot leven is toch sterker. In haar grote buitenhuis voelt ze zich nu alleen. De vleugel van haar man, componist, blijft zwijgen en haar huishoudster huilt om het verlies waar ze zelf niet kan treuren. Ze besluit een appartement in Parijs te betrekken en weet op haar eigen manier en met behulp van de muziek nieuwe levensruimte voor zichzelf te creëren. Ze leert er Lucille (Charlotte Véry) kennen die er heel onconventionele opvattingen op nahoudt.
FilmTotaal.nl

Film : Trois couleurs - Bleu (1993)

Film : Trois couleurs – Bleu (1993)

Ik vond dit een hele goede en indrukwekkende film.

Het verhaal achter het maken van de film is ook wel interessant. De maker heeft dus drie films gemaakt, waarvan deze de eerste is en ook nog een film over de kleur Wit en een film over de kleur Rood. Elke film heeft een eigen verhaal en werd in een ander land geïntroduceerd. Ik ga eens kijken of ik de andere films op een streaming platform kan kijken.

Het verhaal voor deze film is goed bedacht en wordt goed uitgewerkt met hele fraaie camera standpunten en beeld effecten. Ook de muziek is heel erg mooi en past goed bij de film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...