Film : Wind River (2017)

Gistermiddag hebben Danielle en ik de film Wind River (2017) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Kelsey Asbille als Natalie, Jeremy Renner als Cory Lambert, Julia Jones als Wilma, Teo Briones als Casey, Apesanahkwat als Dan Crowheart, Graham Greene als Ben, Elizabeth Olsen als Jane Banner, Tantoo Cardinal als Alice Crowheart, Eric Lange als Dr. Whitehurst, Gil Birmingham als Martin, Althea Sam als Annie, Tokala Black Elk als Sam Littlefeather, Martin Sensmeijer als Chip, Tyler Laracca als Frank en Shayne J. Cullen als BIA Officer #1.

De plaats delict is het Wind River-indianenreservaat in de Amerikaanse staat Wyoming, een onherbergzaam gebied dat zich kenmerkt door stilte en vooral heel veel sneeuw. Tijdens een rondgang door deze omgeving treft wildjager Cory Lambert (Jeremy Renner) het levenloze lichaam van het jonge indianenmeisje Natalie (Kelsey Asbille) aan, kilometers verwijderd van de bewoonde wereld. Opvallend is dat het meisje geen schoenen aanheeft en dat ze vlak voor haar dood erg veel bloed heeft opgehoest. Verdachte omstandigheden dus, die vragen om de expertise van een FBI-team.
FilmTotaal.nl

Film : Wind River (2017)

Film : Wind River (2017)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal was erg goed geschreven en werd zeer goed in beeld gebracht. Met behulp van hele goede acteurs en actrices en super goed gekozen locaties, zit je vanaf het eerste moment volledig in de film en krijg je een beeld van hoe het leven in sommige afgelegen gebieden van Amerika kan zijn. Helemaal op het einde realiseer je je dan ook nog eens dat wat Natalie over komt, best wel vaak voorkomt in Amerika en dat is toch best schrijnend.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...