Film : World War Z (2013)

Vorige week heb ik de film World War Z (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Brad Pitt als Gerry Lane, Mireille Enos als Karin Lane, Daniella Kertesz als Segen, James Badge Dale als Captain Speke, Ludi Boeken als Jurgen Warmbrunn, Matthew Fox als Parajumper, Fana Mokoena als Thierry Umutoni, David Morse als Ex-CIA Agent, Elyes Gabel als Andrew Fassbach, Peter Capaldi als W.H.O. Doctor, Pierfrancesco Favino als W.H.O. Doctor, Ruth Negga als W.H.O. Doctor, Moritz Bleibtreu als W.H.O. Doctor, Sterling Jerins als Constance Lane en Abigail Hargrove als Rachel Lane.

Lane (Brad Pitt) is een VN-medewerker die rond de wereld reist in een race tegen de klok om een zombiepandemie te stoppen. Zombies dreigen namelijk de volledige wereld over te nemen, en Lane werkt zich uit de naad dit te voorkomen.
FilmTotaal.nl

World War Z (2013)

World War Z (2013)

Na het zien van de film Zombibi en zes seizoenen van de serie The Walking Dead, had ik toch wel zo iets van de film World War Z moet ik zien.

Waar Zombibi al snel de zombiscene’s volledig over de top had gemaakt, was The Walking Dead al veel geloofwaardiger, maar World War Z slaat toch wel alles.

Je kan wel zien dat er veel budget was, want de zombiescene’s zijn niet zo zeer erg bloederig, maar erg realistisch – voor zover je bij sci fi over realistisch kan spreken dan – want de mensen veranderen wel, maar niet zo zeer als in de eerder genoemde film en serie. Wat ik zelf wel hele gaven scene’s vond, waren de scene’s waarin de zombies massaal steden overnemen. Ontzettende goed gefilmd zeg.

Het verhaal in World War Z is wel weer redelijk ver gezocht, maar wordt wel goed uitgewerkt. Voor liefhebbers van films over Zombies is World War Z echt wel een aanrader.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...