Film : De Noordelingen (1992)

Ik heb gisteravond de film De Noordelingen (1992) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Jack Wouterse als Slager, Annet Malherbe als Martha, Leonard Lucieer als Thomas, Rudolf Lucieer als Jager, Loes Wouterson als Elisabeth, Alex van Warmerdam als Postbode, Veerle Dobbelare als Agnes, als Neger, Theo van Gogh als Dikke Willie, Jacques Commandeur als De Onderwijzer, Loes Luca als Moeder Dikke Willie, Leny Breederveld als Buurvrouw, Olga Zuiderhoek als Buurvrouw, Cecile Heuer als Buurvrouw en Annamarie Blom als Buurvrouw.

Film over de bewoners van de enige straat in een nooit afgebouwde nieuwe wijk in 1960. Thomas (Leonard Lucieer) is een jongen van 12 die zich verkleed als een neger en zich Lumumba noemt. Zijn ouders, de slager (Jack Wouterse) en zijn vrouw Martha (Annet Malherbe), hebben onoverkomelijke sexproblemen. Zij wijst hem steeds af. Bij de boswachter Anton (Rudolf Lucieer) en zijn vrouw Elisabeth (Loes Wouterson) speelt iets anders. Zij verlangt hevig naar een kind, maar hij is onvruchtbaar. Thomas raakt bevriend met de postbode (Alex van Warmerdam). De postbode is een manipulator die geobsedeerd is door de privélevens van de bewoners van de wijk. Voor het bezorgen van de post leest hij die eerst zelf.
FilmTotaal.nl

Film : De Noordelingen (1992)

Film : De Noordelingen (1992)

Ik vind dit wel een aardige film. Het verhaal is goed bedacht en zeker de setting van de nooit afgebouwde nieuwe wijk tegen het bos aan, is perfect gemaakt. Het spel van de diverse acteurs en actrices vind ik niet echt heel goed, maar op zich maakt dat in dit geval niet heel veel uit. De muziek is wel weer goed gemaakt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...