Paul McCusker & Walt Larimore – De blauwe monnik

Vorige maand heb ik het boek De blauwe monnik gelezen. Dit boek is geschreven door Paul McCusker en Walt Larimore.

Een pandemie dreigt te worden veroorzaakt door een klein jongetje, dat overal waar hij komt mensen besmet. Een race tegen de klok begint.

In 1666 stierf bijna elke inwoner van het Engelse plaatsje Eyam aan een vreselijke ziekte. Eeuwen later keert de ziekte terug, in gemuteerde vorm, en gevaarlijker dan ooit. Elke dag komen er meer besmettingen, meer doden bij. De levens van miljoenen mensen liggen in de handen van de Time Scene Investigators, die de geschiedenis onderzoeken om hedendaagse ziekten te behandelen.

McCusker en Larimore voeren de lezers mee in de wereld van het medisch onderzoek en de farmaceutische industrie, in de actuele setting van een wereldbedreigende pandemie. Parallel daaraan loopt de 17e-eeuwse huiveringwekkende geschiedenis van de blauwe monnik.

Paul McCusker & Walt Larimore De blauwe monnik

Paul McCusker & Walt Larimore De blauwe monnik

Heerlijk zo een vakantie … Lekker veel wandelen, genieten en relaxen en dus … Veel lezen!

Zo is het boek De blauwe monnik erg goed geschreven en heel erg spannend.

Het verhaal is heel goed bedacht en nog veel beter uitgewerkt in het boek. Eigenlijk zijn het twee verhalen die pas op het einde van het boek samen vallen. Het boek beschrijft zeer goed hoe de farmaceutische industrie heel veel over heeft voor nieuwe medicijnen.

Het boek doet mij ook denken aan de boeken geschreven door Robin Cook. Hij schrijft ook over het gedrag van de farmaceutische industrie en andere bedrijven werkzaam in de gezondheidszorg. Ik vind dat ook zeer goed te lezen boeken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...