Film : De Slag om de Schelde (2020)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film De Slag om de Schelde (2020) gezien. Deze film is in te streamen via Netflix. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Gijs Blom als Marinus van Staveren, Jamie Flatters als William Sinclair, Susan Radder als Teuntje Visser, Jan Bijvoet als Doctor Visser, Tom Felton als Tony Turner, Coen Bril als Henk Schneijder, Theo Barklem-Biggs als John, Scott Reid als Nigel, Marthe Schneider als Janna, Ronald Kalter als Dirk Visser, Hajo Bruins als Mayor Oostveen, Justus von Dohnányi als Oberst Berghof, Joep Paddenburg als Lucas en Mark van Eeuwen als Pim den Oever.

November’ 44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van de Nederlandse jongen Marinus van Staveren ( Gijs Blom) die voor de Duitsers vecht, de verdwaalde Engelse gliderpiloot William Sinclair (Jamie Flatters) en de tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje Teuntje Visser (Susan Radder) kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.
FilmTotaal.nl

Film : De Slag om de Schelde (2020)

Film : De Slag om de Schelde (2020)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Voor een Nederlandse film is dit echt een hele goede film.

Het verhaal is erg opgezet en wordt heel erg goed uitgewerkt met behulp van heel goed gekozen locaties, goede acteus en actrices en heel veel materiaal als kostuums, pistolen, geweren, auto’s, kanonnen etc.

De film laat op indringende manier zien dat in de Tweede Wereldoorlog goed en slecht heel erg dicht tegen elkaar aan schuurden en dat een keuze niet zo maar gemaakt was en dat als die al gemaakt werd, deze behoorlijk veel gevolgen kon hebben.

Een welkome aanvulling op films over de Tweede Wereldoorlog, zeker ook omdat in deze film Nederlandse mensen door Nederlanders gespeeld werden, Duitse mensen door Duitsers gespeeld werden, Engelse mensen door Engelsen gespeeld werden en Canadese mensen door Canadezen gespeeld werden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...