Michael Jecks – De heks van Wefford

Vorige maand heb ik het boek “De heks van Wefford” gelezen. Dit boek is geschreven door Michael Jecks.

Vroedvrouw en kruidenvrouw Agatha Kyteler wordt zowel door horigen als landeignaren te hulp geroepen. Dat neemt niet weg dat heel wat inwoners van Wefford haar van hekserij verdenken. Als op een winterochtend haar lijk wordt gevonden, bevroren en verminkt, lijkt een jonge schaapherder die de benen probeert te nemen de makkelijk te vinden schuldige. Tot er een tweede dode valt.

Als sir Baldwin en Simon Puttock de moorden gaan onderzoeken, worden ze geconfronteerd met een sfeer van verdachtmakingen, afgunst en ontrouw die het stadje beheerst. En wat dreef die jonge vreemdeling, de zoon van een edelman, ertoe dit slaperige stadje te bezoeken om vervolgens in het niets te verdwijnen?

Michael Jecks - De heks van Wefford

Tijdens de afgelopen vakantie hadden wij een negental E-Books geleend bij de Bibliotheek. Dit boek was er één van.

Het boek “De heks van Wefford” is onderdeel van de zogenaamde “Sir Baldwin Mysteries” en dit zijn een aantal boeken geschreven door Michael Jecks waarin een voormalige tempelier samen met een Baljuw moorden onderzoekt in de middeleeuwen. De verhalen zijn simpel en vlot geschreven en zijn ook nog eens geschiedkundig behoorlijk correct.

Zo ook “De heks van Wefford”. Een spannend boek dat je bijna in één keer uitleest en waarbij je pas in het laatste hoofdstuk er achter komt hoe het precies zit.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...