Serie : Springvloed

Gisteren heb ik met Danielle de eerste twee afleveringen van de serie Springvloed gezien. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Kjell Bergqvist als Tom Stilton, Julia Ragnarsson als Olivia Rönning, Johan Wilderberg als Minken, Cecilla Nilsson als Mette Olsäter, Helena Bergström als Linn Magnusson, Peter Carlberg als Alexander Nordin en Dag Malmberg als Nils Wendt.

Als oefening voor het nieuwe schooljaar mag Olivia (Julia Ragnarsson) een onopgeloste macabere verdrinkingszaak onderzoeken. Als ze erachter komt dat haar overleden vader destijds aan het onderzoek werkte, bijt ze zich helemaal vast in de zaak.

Ze besluit contact op te nemen met Tom Stilton (Kjell Bergqvist), de hoofdonderzoeker van vijfentwintig jaar geleden. Hij blijkt spoorloos verdwenen zijn.

Serie : Springvloed

Serie : Springvloed

Deze serie is gebaseerd op het boek Springvloed, geschreven door Cilla & Rolf Börjlind, en dat is heel erg goed gedaan. De sfeer in het boek wordt zeer goed naar voren gebracht en het lijkt wel of wij ondertussen verslaafd zijn aan boeken en series uit Scandinavië, want ook deze serie speelt zich in Zweden en in Stockholm.

Cilla & Rolf Börjlind zijn ook verantwoordelijk voor de serie Beck en dat is ook al zo een hele goede Scandinavische serie.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...