Boek : Patricia Cornwell – Rood Waas

Van het weekend heb ik het boek Rood Waas gelezen. Dit boek is geschreven door Patricia Cornwell.

Wanneer Kay Scarpetta naar Georgia trekt om een visite te brengen in Butler, een gerenomeerde vrouwengevangenis lijkt deze trip heel wat verrassingen voor haar in petto te hebben. Een opsomming van toevalligheden doet haar al snel vermoeden dat er iets niet pluis is. Iemand wil Kay’s leven stuk maken en het feit dat die persoon achter slot en grendel zit lijkt haar plannen niet te verijdelen. Het zorgt er echter wel voor dat de persoon in kwestie nog meer gemotiveerd wordt en heel creatief te werk gaat om haar doel te verwezenlijken.

Een schuldige met een groot acteertalent, die de feiten zo tracht om te draaien tot het scenario haar in een goed daglicht stelt en Kay’s goede naam in twijfel trekt. Een ter dood veroordelde gevangene die misschien iets te snel veroordeeld werd, en een manipulator eerste klas die iedereen, inclusief Scarpetta, voor haar kar probeert te spannen. Wanneer dan plots een heel deel mensen ook nog eens in bizarre omstandigheden om het leven komen, komt Kay al snel tot de vaststelling dat zelfs op een plek waar je totaal het tegenovergestelde verwacht, niet altijd alles volgens de regels verloopt.

Patricia Cornwell - Rood Waas

Patricia Cornwell – Rood Waas

Ik vind dit een heel goed boek omdat het verhaal zeer goed bedacht is en nog beter uitgewerkt wordt met een hele bijzondere ontknoping. De spanning wordt ook zeer goed opgebouwd gedurende het boek, dus vind ik dat Patricia Cornwell een hele goede schrijfster is en ik zal ook zeker in de toekomst meer boeken van haar hand gaan lezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...