The Driver

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie The Driver. Deze TV Mini-Serie wordt in Nederland uitgezonden door KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door David Morrissey als Vince McKee, Claudie Blakley als Rosalind McKee, Ian Hart als Colin Vine, Sacha Parkinson als Katie McKee, Harish Patel als Amjad, Lewis Rainer als Tim McKee, Lee Ross als Kev Mitchell, Colm Meany als The Horse, Darren Morfitt als Mickey, Chris Coghill als Woodsy en Andrew Tiernan als Darren.

Het leven van taxichauffeur Vince McKee (David Morrissey) neemt een onverwachte wending wanneer zijn jeugd vriend Colin (Ian Hart) contact met hem opneemt nadat hij vrij is gekomen na zes jaar in de gevangenis gezeten te hebben. Sinds hun zoon Tim (Lewis Rainer) het contact met zijn familie heeft verbroken zijn Vince en zijn vrouw Ros (Claudie Blakley) uit elkaar gegroeid. Vince krijgt via Colin het aanbod de chauffeur te zijn voor een bende, het lijkt een spannend voorstel maar al gauw krijgt hij daar veel spijt van.

The Driver

The Driver

Ik vind dit een sterke serie met een goed bedacht, maar nog veel beter uitgewerkt verhaal. Je ziet goed hoe de hoofdpersoon en zijn vrouw uit elkaar gegroeid zijn en hoe hij niet echt veel voldoening uit zijn werk meer haalt en daardoor openstaat voor de verleiding om chauffeur voor een bende te worden. Dat dan niet alles soepel verloopt, wordt ook prachtig in beeld gebracht.

Het leuke van deze serie vind ik ook dat er drie bekende acteurs in meedoen. David Morrissey speelt ook met veel overtuiging de rol van The Governor in de serie The Walking Dead. Ian Hart heeft in het verleden de rol van Professor Quirinus Quirrell in de film Sorcerer’s Stone gespeeld. Colm Meany is eigenlijk bij het grote publiek bekend worden door zijn rol van Chief O’Brien in de series Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Deep Space Nine.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...