TV Serie : Luther

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Luther. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door BBC First. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Idris Elba als DCI John Luther, Warren Brown als DS Justin Ripley, Dermot Crowley als DSU Martin Schenk, Michael Smiley als Benny Silver, Ruth Wilson als Alice Morgan, Paul McGann als Mark North en Nikki Amuka-Bird als DCI Erin Gray.

DCI John Luther (Idris Elba) is een detective die voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit werkt. Zijn positie als bewogen politieman staat altijd voorop. Zijn toewijding is een vloek en een zegen voor hemzelf, zijn geliefde en zijn medewerkers en levert hem ook veel vijanden op binnen het politiekorps

Luther

Luther

Ik vind dit een goede serie die het politiewerk laat zien met heel veel aandacht voor de persoonlijke belevingswereld van de agenten zelf. Dat ze persoonlijk geraakt worden doordat een collega overlijdt, dat ze op momenten keihard zijn, maar ook strak de regels kunnen hanteren. Goede muziek, uitstekende locaties en zeer goede acteurs maken dit een serie die de moeite waard is om te zien.


Onderstaande series heb ik al gezien, welke uitgezonden zijn door BBC First.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...