TV Serie : Als de dijken breken

Samen met Danielle heb ik gisteren twee aflevering van de serie Als de dijken breken gezien. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door NPO en EO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Gijs Scholten van Aschat als Hans Kreuger, Janni Goslinga als Janneke Kreuger, Simone Milsdochter als Sasja Wolbers, Serin Utlu als Kayvan Amiri, Loek Peters als Robert Wienesse, Susan Visser als Marion Wienesse, Roos Dickmann als Naomi Wienesse, Marie-Mae van Zuilen als Britt Wienesse, Daisy Van Praet als Sonja Van Daele, Thomas Ryckewaert als Ronnie Van Daele, Tom Audenaert als Manu De Ruwe, Ingrid De Vos als Bomma, Joppe Degrijse als Kevin Van Daele, Sadettin Kirmiziyuz als Samir Sentûrk, Aart Staartjes als David Stein, Jamelia Sanda Nana als Kimmy Asmara en Jasper Boeke als Olivier van de Wetering.

Het weer in Nederland is al dagen onstuimig en iedereen zet zich schrap. Is dit de storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt? In het somberste scenario betekent het een regelrechte ramp voor de inwoners van de westelijke provincies. De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Ook de belangrijkste waterkeringen van ons land houden dan geen stand. Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken.

Zes van hen volgen we in een meeslepende en indringende mozaïekvertelling over relaties in zwaar weer, een landsbestuur onder druk en de veerkracht van een natie. Zeker als blijkt dat de storm de personages niet loslaat zodra het tij gekeerd is. Kun je opnieuw beginnen als alles is verwoest, en hoe doe je dat dan?

We maken kennis met het omhoog gevallen echtpaar Wienesse (Loek Peters en Susan Visser) die te midden van de storm ontdekken wat hun relatie echt waard is. En met de nieuwbakken premier Hans Kreuger (Gijs Scholten van Aschat) voor wie de ramp alle politieke verhoudingen volledig op scherp zet. Violist David Stein (Aart Staartjes) vindt in de storm iets dat zijn leven weer de glans geeft die het met zijn pensionering had verloren. Sonja van Daele (Daisy Van Praet) worstelt in Oostende met het geweld dat haar gezin overspoelt, terwijl haar man Ronnie (Thomas Ryckewaert) probeert te ontkomen uit een Nederlandse gevangenis in ondergelopen gebied.

TV Serie : Als de dijken breken

TV Serie : Als de dijken breken

Ik vind dit een hele goede serie. Het camerawerk is fantastisch. De special effects zijn verbluffend goed voor Nederlandse begrippen. Het verhaal is heel erg sterk en wordt zeer goed in beeld gebracht door middel van goede locaties, goede acteurs en actrices en goede muziek.

Dat er dan een paar puntjes niet zo goed zijn, is dan minder erg. Als de storm op zijn hoogtepunt zou zijn, gaat het meisje Kimmy Asmara nog op haar fiets door de stad, wat haar eigenlijk dus niet zou lukken, maar in deze serie wel.

De serie laat wel heel erg goed zien hoe het zou zijn als er weer een Watersnoodramp zich zou voltrekken. Ik vond sommige scene´s best wel angstaanjagend goed gemaakt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...