Tasting Whisky – International

Ik ben gisteren naar het Whisky Festival Tasting Whisky – International geweest. Dit festival werd gehouden in het Stadstheater te Zoetermeer en werd georganiseerd door Storytellers.

Proeverij

Tasting Whisky International

Tasting Whisky International

Welkom in de wereld van de whisky. In het Stadstheater Zoetermeer nemen wij u mee op een ontdekkingstocht langs geuren en smaken.

Tijdens Tasting Whisky International kijken we verder dan Schotland, Ierland en de Verenigde Staten, de grote whiskylanden. Maar over de gehele wereld wordt graan omgezet in de gouden godendrank die wij kennen als whisky. We gaan op pad onder leiding van brand ambassadors van nieuwe en wellicht onbekende whisky’s uit allerlei delen van de wereld! Laat u verrassen door nieuwe whisky’s vanuit landen waar u het misschien niet van verwacht. India, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Australie en zelfs Nederland: allemaal maken ze whisky en vaak van verrassende kwaliteit.

U zit ontspannen in de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer en krijgt een unieke proeverij, waarbij u zes whiskies proeft. Daarna gaat het feest verder en keren we terug naar Schotland, met muziek en natuurlijk nog veel meer whisky. Tijdens de informele proeverij zijn meer dan 100 verschillende whiskies te proeven bij de stands van de whiskykenners. Een unieke middag, die geen enkele whiskyliefhebber mag missen.

Whisky Tubes

Whisky Tubes

Gedurende de proeverij kregen wij onderstaande Whisky’s te proeven.

Het Festival

Tijdens het festival heb ik onderstaande Whisky’s en Rum geproefd.

Verslag

Van de zes Whisky’s die wij tijdens de proeverij te proeven kregen, kende ik de The Glen Els Ember, de Nantou Omar, de Kornog Taduarc’h Trived en de Säntis Malt Dreifaltigkeit nog niet en dat is dan toch wel leuk. Vier van de zes Whisky’s zijn nieuw. Alle zes de Whisky’s hadden zo hun eigen karakter, kleur, geur en smaak en dat geeft eens te meer aan hoeveel goede Whisky’s er tegenwoordig geproduceerd worden. De verschillende Whisky’s werden allen geïntroduceerd door een ambassadeur die van de betreffende Whisky’s veel wist en ook nog een informatie en leuke presentatie lieten zien. Het format van deze proeverij, zes tubes met Whisky die je zelf kan inschenken in het verkregen glas, is erg goed bedacht. Ook de halve liter water die je erbij krijgt om je glas te spoelen en je smaak te neutraliseren is fijn.

Gedurende het festival zelf was ik goed in de gelegenheid om bij de verschillende stands de bovenstaande Whisky’s te proeven. Het enige jammere was dat het, zeker in het begin, erg druk was op het podium waar het festival gehouden werd. Wel fijn dat ik weer acht nieuwe Whisky’s heb kunnen drinken. Daarnaast heb ik nu ook een Rum gedronken en ik moet zeggen dat deze veel beter smaakte dan de Stroh Rum die ik mijn jeugd nog wel eens in de Cola heb gedaan.

Het was weer een mooi festival en het was al weer de zesde keer dat ik Tasting Whisky bezocht heb. In 2016, 2015, 2014, 2013 en 2011 heb ik dit festival ook bezocht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...