Film : Johnny Mnemonic (1995)

Ik heb gisteren de film Johnny Mnemonic (1995) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Keanu Reeves als Johnny Mnemonic, Dina Meyer als Jane, Ice-T als J-Bone, Takeshi Kitano als Takahashi, Denis Akiyama als Shinji, Dolph Lundgren als Street Preacher, Henry Rollins als Spider, Barbara Sukowa als Anna Kalmann, Udo Kier als Ralfi, Tracy Tweed als Pretty, Falconer Abraham als Yomamma, Don Francks als Hooky, Diego Chambers als Hensen, Sherry Miller als Takahashi’s Secretary en Arthur Eng als Viet.

Johnny (Keanu Reeves) is een datakoerier, die data vervoert door middel van een chip in zijn hoofd. Hij is ingehuurd om 320 gigabyte aan belangrijk informatie naar een veilige plaats te brengen. Hij wordt achtervolgd door Yakuza-agenten en een losgeslagen Cyborg.

Film : Johnny Mnemonic (1995)

Film : Johnny Mnemonic (1995)

Ik vind dit wel een aardige film. Vooral het onderwerp sprak mij als computernerd wel aan. Qua sfeer in de film is er veel hetzelfde als in andere Science Fiction films van die tijd, dus dat is wel een beetje jammer, maar het verhaal op zich is wel interessant en wordt leuk uitgewerkt. Sommige actie scene’s zijn best wel heftig, maar dat is in dit geval juist goed voor de film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...